icon_facebook.png icon_instagram.png

Werkwijze

Hoe werkt Gastouder Anja?

Zo is de dagindeling bij Gastouder Anja

Tussen 08.00 uur en 09.00 uur worden de kinderen gebracht. Ze gaan dan fijn spelen. Om 08.45/09.00 uur begint ons programma. We gaan aan tafel, eten fruit, zingen liedjes en daarna komen de knutselspullen op tafel. We sluiten dit af met drinken en een gezond tussendoortje, zoals bijvoorbeeld een rijstewafel. Met dit 'ritueel' zijn we ongeveer een uur tot anderhalf uur bezig. Met name in de zomermaanden gaan we hierna naar buiten. De ene keer spelen de kinderen fijn in de tuin en de andere keer trekken we erop uit en bezoeken we speeltuintjes en dieren in de wijk. In de wintermaanden blijven we vaak binnen tot de temperatuur buiten wat aangenamer is en gaan de kinderen 's middags naar buiten. Om 11.30 uur gaan we aan tafel voor de lunch. Hier nemen we alle tijd voor. De rustmomenten aan tafel doen de kinderen altijd zichtbaar goed.

Na de lunch gaan de kinderen, die dat nodig hebben, een middagslaapje doen. De anderen gaan buiten of binnen spelen of maken nog een mooie tekening of een eenvoudig knutselwerkje. Rondom 15.00 uur (als de meeste kinderen weer wakker zijn) drinken we wat en eten er weer een tussendoortje bij. Hierna spelen we verder. Binnen of buiten, net wat uitkomt.

De hele kleine kinderen volgen hun eigen ritme. Mijn ervaring is dat de hele kleine kinderen het beste in hun vel zitten als het ritme van thuis zoveel mogelijk in stand blijft. 

Tussen 16.30 en 18.00 uur worden de kinderen weer opgehaald. Samen met de ouders neem ik de dag van hun kindje door en krijgen de kinderen hun knutselwerk mee naar huis.

Opvangdagen en -tijden

Gastouder Anja is geopend van dinsdag tot en met donderdag van 08.00 tot 18.00 uur.

Slapen

De kinderen slapen in campingbedjes die ik hier voldoende heb. Elk kindje heeft hier zijn eigen beddengoed. Gebruikt uw kindje een slaapzak, dan is het fijn dat u die meebrengt. Net als eventueel een knuffel en een speen. Kinderen vinden het soms prettig als ze iets vertrouwds van thuis hebben.

Verjaardag

De verjaardag van uw kindje gaat niet zomaar voorbij. Samen met de andere kinderen zingen we de jarige toe en ligt er een cadeautje klaar. Als u het leuk vindt mag u de jarige een traktatie meegeven.

Wanneer u tijdig aangeeft dat papa, mama, broer, zus, oma of opa of een ander geliefd persoon jarig is zorg ik dat uw kindje een tekening maakt voor deze jarige. Ook voor andere speciale momenten van uzelf of een familie-lid (bijvoorbeeld een huwelijk) kan er uiteraard een mooie tekening worden gemaakt.

Berichtje via de whatsApp

Gastouder Anja probeert, wanneer uw kindje bij haar is, éénmaal per dag een berichtje via de whatsApp te sturen. Gewoon omdat dit leuk is!